Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Testutstyr

Dynamometer  Algometer  Inklinometer

LEVERANDØR :  jTECH MEDICAL

Utstyr for objektive målinger i behandling av muskel og skjelett.

(Brosjyrer for nedlastning lengre ned på siden)

Objektiv testing av praksis kommer til å bli hverdagen for behandlere i fremtiden.  At vi bør og skal bevege oss til en resultatbasert praksis er jeg som behandler overbevist om.  Det har vært en stor utvikling i forhold til at behandlere skal ha tiltak som er "evidence based" og disse tiltakene skal da ha vært objektivt målt i forskningssituasjonen, men det kan være en lang vei fra forskning til klinikk. Fagmiljøene har lenge arbeidet med å få bedre målemetoder og har hatt formeniger om at det er viktig   Det har vært en stor utvikling i forhold til buk av objektive psykometriske målemetoder, men dette er kanskje ikke inne i allmenpraksis enda. Det har også vært meninger rundt målbarhet ved utførelse av forskjellige øvelser hvor man vurderer vekt belastning i treningsterapien og annen vekttrening og vektstangprinsipper i slynge konsepter.  Behandlere har også i årtier brukt manuell muskeltesting med en gradering som ikke er veldig nøyaktig og goniometri (vinkelmål), som har en større nyaktighet. Ved bruk av apparatur som nå er tilgjengelig, kan man måle objektivt og nøyaktig. Dette vil heve praksis nivået for den som velger å gå denne veien.

For meg starter den resultatbaserte praksisen med spørsmål og vurdering med pasienten om hvordan siste tiltak har fungert.  "Hvordan gikk det?"  Det kan være et skummelt spørsmål, men helt nødvendig og viktig. For vurdering av resultat og videre vurdering av tiltak gir bruken av objektive målemetoder avgjørende informasjon til det kliniske resonoment.  Ved objektiv måling av styrke, bevegelsesutslag, og trykkømhet får behandlere og pasient et bedre syn på behandlingsresultatet og kan gjøre bedre vurderinger for videre behandling.  

I mange av våre tiltak er det også behov for å dokumentere tilstand, behov for behandling og resultat overfor pasienten, oppdragsgivere og for egen del.  

For den som ønsker å utvikle sin praksis i en resultatbasert retning er produktene til JTech Medical det man trenger.  De er av god kvalitet, de har teknologi som kan brukes i forskning, de er lette å bruke og de er verdensledene. 

Produktene er delt i to konsepter.  "Commander" serien er enkeltstående apparater med digitalt display.  "Freedom" serien er knyttet trådløst opp mot et dataprogram hvor resultatene automatisk blir tabulert og hvor man kan gjøre vurderinger og lage rapporter  

Under ligger filer for nedlastning av brosjyre av de forskjellige produktene.

For ytterligere informasjon/bestilling: Bent@manuellterapiklinikken.no eller 99717805

Vennling Hilsen

 Bent Brask

 


 

Commander systemet

(dobbeltklikk på linkene for brosjyre)

For ytterligere informasjon/bestilling: Bent@manuellterapiklinikken.no eller 99717805

 

  

Commander oversikts brosjyre over alle Commander apparatene.

 

Commander Power track er en manuell muskel tester som gir deg muligheten til å teste 1RM i nesten alle utgangsstillinger som man kan tenke seg.  Meget anvennelig for behandlere, men også innenfor f.eks idretten.  Et must for behandlere.  

 

Commander Grip er et håndholdt dynamometer som måler gripeevnen ved fem forskjellige stillinger.  Konseptet brukes for å gjøre en generell vurdering av styrke og spesifikt for finger/håndfunksjon.  Viktig i vurderinger av albue og andre problemer i armen. 

 

Commander Algometer måler trykkømhet.  Meget nyttig i vurdering av om et område har forandret smerte intensitet.  Objektifiserer en test som "coin" test i en ryggundersøkelse.

 

Commander Dual IQ  er et dobbelt inklinometer.  Et inklinometer måler posisjonen av instrumentet i forhold til gravitasjonskraften.  Apparatet er spesielt nyttig i columna målinger.  Den kan måle totale vinkel utslaget fra  f.eks. th2 eller th12 i en foroverbøy, forskjellen i vinkel mellom sacrum og th 12, som da vil være lumbalcolumnas bevegelses utslag, eller sacrums stilling i forhold til vertikal.

I ekstremitetene vil den gjøre målingene enklere å utføre enn med vinkelmål og man kan for eksempel gjøre vurderinger av hvilken andel av bevegelsesutslaget glenohumeralleddet har i en skulder abduksjon.

 

Commander On Site  måler større funksjoner.  Den kan brukes til 1RM målinger av knebøy, markløft eller løft over hode.  Den brukes også til vurderinger av belastninger på arbeidsplassen.  I idretten kan den gi gode 1RM målinger på en trygg måte med flere repitisjoner hvor alle repitisjoner når maksnivå.

 

Commander pinch måler spesifikt hver finger og dens gripeevne.  Dette er for deg som jobber mye med hånd albue problemer. 

Tracker Freedom systemet

(dobbeltklikk på linkene for brosjyre)

For ytterligere informasjon/bestilling: Bent@manuellterapiklinikken.no eller 99717805

 

 

Oversikt over FREEDOM SYSTEMET

 

Programvare til FREEDOM systemet

 

Tracker Freedom Muscle Testing -- Dynamometer Muskel Tester.

Brosjyre blir tilgjengelig. Kommer snart.  For info på muskel tester generelt se Commander beskrivelsen og for rapporter etc se Freedom oversikt og programvare. Systemet overfører informasjonen trådløst inn i programvaren for rapportering og sammenligning med tidligere målinger.

 

Tracker Freedom dual  Inclinometer -- Dobbelt Inklinometer

Et inklinometer måler posisjonen av instrumentet i forhold til gravitasjonskraften.  Apparatet er spesielt nyttig i columna målinger.  Den kan måle totale vinkel utslaget fra  f.eks. th2 eller th12 i en foroverbøy, forskjellen i vinkel mellom sacrum og th 12, som da vil være lumbalcolumnas bevegelses utslag, eller sacrums stilling i forhold til vertikal. Systemet overfører informasjonen trådløst inn i programvaren for rapportering og sammenligning med tidligere målinger. 

MM209-FreedomROMFlyer.pdf

 

Tracker Freedom Algometer -- måler trykkømhet. 

Meget nyttig i vurdering av om et område har forandret smerte intensitet.  Objektifiserer en test som "coin" test i en ryggundersøkelse. Systemet overfører informasjonen trådløst inn i programvaren for rapportering og sammenligning med tidligere målinger.

 

Tracker Freedom Grip -- håndholdt dynamometer.

Et håndholdt dynamometer som måler gripeevnen ved fem forskjellige stillinger.  Konseptet brukes for å gjøre en generell vurdering av styrke og spesifikt for finger/håndfunksjon.  Viktig i vurderinger av albue og andre problemer i armen. Systemet overfører informasjonen trådløst inn i programvaren for rapportering og sammenligning med tidligere målinger.

 

Tracker Freedom Goniometri -- Vinkelmål

Et vinkelmål med lange armer for større ledd.  Disse er avtagbare som gir et meget godt instrument for å måle små ledd som fingre.  Systemet overfører informasjonen trådløst inn i programvaren for rapportering og sammenligning med tidligere målinger. 

 

Tracker Freedom Hand Evaluation -- Et systen for vurdering av hånd/arm skader

Et system bygd opp av objektive måleinstrumenter med programvare for registrering av skade omfang, forandringer i tilstand og rapporter.

 

Tracker Freedom Static Strength

Måler større funksjoner.  Den kan brukes til 1RM målinger av knebøy, markløft eller løft over hode.  Den brukes også til vurderinger av belastninger på arbeidsplassen.  I idretten kan den gi gode 1RM målinger på en trygg måte med flere repitisjoner hvor alle repitisjoner når maksnivå.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Manuell Terapi Klinikken